Wereldhandelsspel

WERELD HANDELSSPEL

 

Management game begeleid door JCI 's-Gravenhage

JCI 's Gravenhage organiseert al sinds de jaren zeventig het World Trade Game (Wereld Handelsspel) dat onder auspiciën van nobelprijswinnaar prof. dr. J. Tinbergen is ontwikkeld. Over de gehele wereld zijn in de afgelopen decennia bedrijven, instellingen, scholen, verenigingen en politici enthousiast geraakt over het leerzame en sfeervolle karakter van het spel.

 

Kunt u de wereld inpalmen?

Stelt u zich eens voor: u en uw collega zijn door de Europese Commissie aangewezen om alle handelsbetrekkingen van Europa te organiseren. Bovendien verwacht men van u dat er behalve een stevige economische groei, een sterke daling van de werkeloosheid zal zijn. Denkt u dat u dat zult klaarspelen? Hoe zult u de zaken aanpakken als u dat moet doen voor een land met weinig kapitaal en een laag scholingsniveau van de bevolking? En krijgt u het voor elkaar om hordes toeristen naar uw mooie, maar arme paradijs te halen, zonder dat de bevolking verhongert?

 

Wellicht heeft u het handelen in de vingers en loopt het in uw organisatie op rolletjes. De spelers op de beursvloer zijn voor u geen onbekenden, u kent uw afzetmarkt, de in's en out's van de arbeidsmarkt en weet de juiste investeringen te doen. Maar dan als een duvel uit een doosje slaat het noodlot toe: branden, aardbevingen, mislukte oogsten, milieurampen of zware overproduktie op de wereldmarkt doen alle goede vooruitzichten teniet!

 

Bent u dan die rots in de branding die het hoofd koel houdt en de crisis weet te overwinnen? Omgaan met overschotten en tekorten, zoeken naar arbeidskrachten op de wereldmarkt en investeren in de toekomst zijn zo enkele hoofdingrediënten van het avondvullende Wereld Handelsspel. Maar het belangrijkste is dat u en deelnemers een geweldig enerverende tijd beleven. Voor een sfeer impressie kunt u het foto album bezoeken. (http://www.flickr.com/photos/sjoerdboom/3098187800/in/set-72157608590352544)

 

Voor meer informatie en boekingen: mail de Wereld Handelsspel Commissie op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

winnaar bas van nooten sgk en wethouder karsten klein.jpg