Nieuws

Onze kamer deed dit jaar alweer voor de 4e keer mee aan de JCI Curling Cup. In 2017 won onze kamer de titel, dit jaar zijn we daarom wederom de strijd aangegaan. Met een team van vijf leden en enkele supporters waren wij afgelopen 16 maart aanwezig op de enige echte curlingbaan van Nederland; het Silverdeome in Zoetermeer. 

Op zaterdag 2 februari was het eindelijk zo ver: de kamerlunch bij Le Gône - traiteur Lyonnais. Deze lunch was bedoeld als voorbereiding op de delegatiereis naar het Europees Congres in Lyon in mei.
 
Bij binnenkomst waanden we ons direct in Franse sferen. We werden hartelijk ontvangen door Rudolphe (klopt zijn naam?) die ons voorzag van een heerlijke Franse wijn. 
 
Op het menu stonden drie typische Lyonnaise gerechten: een saucisson brioché lyonnais vooraf, quenelles aux brochet sauce nantua als hoofdgerecht met een héérlijke tarte à la praline rose de Lyon toe. In mei weten we in ieder geval wat we moeten bestellen als we in Lyon zijn ;-P.
 
Niet alleen was het eten voortreffelijk, maar ook het gezelschap. We hebben geproost op Marthe's eerste echte baan, genoten van Sjuuls vakantieverhalen over Vietnam en gelachen om Charlotte's zoektocht naar een betaalbare woning in onze prachtige stad. 
 
Na deze geslaagde lunch verlieten we voldaan Le Gône om direct weet terug te keren naar de realiteit dankzij het oer-Hollandse weer. 
 
Op naar de volgende kameractiviteit!

Afgelopen 19 januari waren we allemaal uitgenodigd in Leeuwarden voor het eerste CvA (College van Afgevaardigden) van 2019. Het is wat ver weg (voor de meeste JCI-ers en in ieder geval vanuit Den Haag bezien), maar daar had JCI Friesland goed op ingespeeld door een programma samen te stellen voor het hele weekend. Dus voor degene die er zin in hadden was je vanaf vrijdagavond tot en met zaterdag diep in de nacht onder de pannen.

Tijdens de eerste ALV van het jaar sluit het ene bestuur af en start het volgende bestuur op. Dit is dus altijd een vergadering waarin veel besproken wordt. En waar veel nieuwe plannen worden gemaakt. De avond bruiste dan ook van de energie. Het bestuur 2019, bestaande uit Carlijn, Sjuul en Meriel, heeft er zin in om er samen met alle Kamergenoten een mooi jaar van te maken. 

De jaarlijkse gezamenlijke nieuwjaarsborrel van de Haagse Kamers was weer een daverend succes. Op vrijdag 11 januari kwamen leden en oud-leden van onze beide Kamers samen om informeel en ongedwongen het nieuwe jaar in te luiden. 

Op donderdag 8 november, tijdens de derde niet-ALV van dit jaar, waagde onze kamer zich voor het eerst aan de pubquiz van O'Casey's. Twee teams van JCI 's-Gravenhage streden tegen de 38 andere aanwezige teams voor eeuwige roem en glorie. Met vragen als 'wat betekent panofobie?', 'wat is het eerste woord dat Bambi zegt?', 'wie was de jongste voetballer op het afgelopen WK voetbal' en ''wie is de zanger van dit overbekende liedje waar je toch de naam niet van weet?' wisselde het niveau van de vragen tussen niet te doen en prima te handelen. Gelukkig konden de pubquizstrijders tijdens de quiz rustig een drankje drinken, hapjes eten en met elkaar nieuws uitwisselen gezien het puike systeem van grote schermen waar de vragen op stonden. Hierdoor kon het nuttige (eer van JCI 's-Gravenhage verdedigen) met het aangename (met elkaar borrelen) verenigd worden. Na acht rondes wisten de twee teams de 14e en 16e plek te behalen.

Op 15 september 2018 is het zover; World Cleanup Day. Wereldwijd gaan miljoenen mensen in 150 landen de straat op om afval op te ruimen. JCI is partner van World Cleanup Day, in Nederland komen we we samen met de Plastic Soup Foundation in actie. Diverse Kamers organiseren mooie projecten om hun eigen omgeving op te ruimen en bewustwording te creëren. De beide Haagse Kamers trekken hierin samen op en organiseren een strandjut activiteit.

Een van onze aspiranten, Sjuul Leijten, is geïnterviewd voor het JCI MGZN. In het stukje vertelt ze over hoe ze met JCI in contact is gekomen en hoe ze de eerste periode in onze Kamer ervaart.

Afgelopen vrijdag hebben we Lotte Nijkamp, actief en betrokken lid van onze Kamer vereerd met het senatorship. Het senatorship is een blijk van waardering; het is het internationaal erkende ere-lidmaatschap van JCI. Dit ere-lidmaatschap ontvangen leden die zich lokaal buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt en ook op landelijk en/of internationaal niveau een actieve bijdrage hebben geleverd.

Tijdens de afgelopen ALV heeft JCI ‘s-Gravenhage gestemd voor de organisatie van de Dutch Delegation reis naar de Europese Conferentie in Lyon. Een ruime meerderheid is enthousiast over het organiseren van de reis. Van juli zullen we ons met de Kamer richten op de organisatie van een reis met een buitengewoon tintje.

Afgelopen zaterdag hebben JCI ’s-Gravenhage en het Koningin Emma Fonds voor de 54e keer de Bejaardenboottocht georganiseerd. Tijdens deze jaarlijkse boottocht maken ouderen onder begeleiding van JCI-leden en vrijwilligers van het Koningin Emma Fonds een boottocht over de Kaag. Dit jaar konden wederom bijna tachtig ouderen met een minimum inkomen kosteloos genieten van een zeer geslaagd en geheel verzorgd dagje uit met als hoogtepunt de bingo.

Het Ondernemersgala Den Haag kent al sinds 2006 een rijke traditie, namelijk als het gala waar het bestuur van de Stichting Ondernemersgala Den Haag tezamen met Haagse ondernemers en bedrijven goede doelen ondersteunt. De gemeente Den Haag stelt het atrium van het stadhuis aan het Spui ter beschikking voor de honderden gasten die onder het genot van een prachtig diner genieten van een bijzondere avond.

Afgelopen oktober is JCI ‘s-Gravenhage-lid, Renee van der Zwan, officieel verkozen als voorzitter van JCI Nederland voor 2018. Vanaf het januari CvA draagt ze deze titel officieel en staat zij aan het roer van JCI Nederland. Uiteraard ondersteund door een prachtig team van EVP’s en andere enthousiaste leden van JCI. JCI ‘s-Gravenhage is trots op deze prestatie en steunt Renee ten volle.